SDA-ov premijer USK-a zaprijetio novinarki: Kakva su to pitanja, sad ću zvat’ direktora (VIDEO)

RTV USK kao politički plijen tamošnje vlasti

SDA-ov premijer USK-a zaprijetio novinarki: Kakva su to pitanja, sad ću zvat’ direktora (VIDEO)

12.06.2018 - 12:01
BiH

Još od septembra prošle godine RTV USK žrtva je političke trgovine u tom kantonu. Tada je pao izvještaj o radu te medijske kuće, a do danas traje borba za preuzimanje ključnih pozicija u toj tv kući koja je, očito, postala politički pijen. Da to nisu bile špekulacije i da se želi ići u proces smjene trenutnog rukovodstva, pokazalo se nizom nezakonitih radnji zakonodavne i izvršne vlasti USK-a. Ovih dana na pomolu je nova afera, javlja RTV USK-a.

U jednoj od glavnih 'uloga' je premijer USK-a Husein Rošić (SDA) koji je u telefonskom razgovoru zaprijetio novinarki zbog pitanja 'koja mu se nisu svidjela'.

Tema razgovora bili su nelegalno izabrani članovi Skuštine RTV USK Emil Šehić i Mirela Karabegović koji su u prostorijama Vlade USK-a dali sebi za pravo da zanemare činjenično stanje i mimo zakona neformalnu grupu u sastavu Mahmut Alagić, Mirnes Alagić i Senahid Nuhanović, proglase članovima Nadzornog odbora RTV USK.

Upravo je novinarka premijera Rošića upitala da li je pomenuta neformalna grupa formirana u prostorijama Vlade formirana te da li će preuzeti upravljanje Televizijom.

Rošić je prvo kazao kako ne zna za to, te kako je od direktora RTV USK dobio dopis sa čijim sadržajem se “upravo upoznaje”.

Premijeru se potom nije svidjelo kakva mu pitanja postavlja novinarka Melita Mujadžić, kao ni to što snima njihov razgovor, pa joj je poručio 'šta je čeka.'

Izvor: 
BNN.BA/Fokus.ba