SDA-ov prvi pendrek Čampara diriguje primitivnim napadima na osnivača i komandanta ARBiH generala Sefera Halilovića!

Zašto policijski ministar ne rješava brojna ubistva već javnost zabavlja dilanjem izjava ubijenih kriminalaca!?

SDA-ov prvi pendrek Čampara diriguje primitivnim napadima na osnivača i komandanta ARBiH generala Sefera Halilovića!

15.01.2018 - 15:52
Politika

Jedan od nepostojećih "medija", čiji posmrtni ostaci preživljavaju kao minijaturni žuti servis za primitivizaciju javnog prostora, nalazi se pod direktnom kontrolom SDA-ovog prvog pendreka u Federaciji BiH - Aljoše Čampare. Upravo se Čampara, koji je rat proveo u dalekom Beču, danas bavi ratnim temama i problematizuje ulogu osnivača i prvog komandanta Armije Republike BiH generala, a sada predsjednika BPS-a Sefera Halilovića. Čampara napade na generala Halilovića vrši cititrajući policijske izjave višestruko osuđivanog, u međuvremenu ubijenog kriminalca, što samo po sebi svjedoči moralno-profesionalnoj niskoći i "medija" i "ministra".

Citirajući izjave jednog od višestruko osuđivanih kriminalaca, koji je u međuvremenu ubijen u mafijaškom obračunu, Čampara pokušava da probudi unutarbošnjački rat na političkoj sceni, da ga do kraja radikalizuje kako bi iz njega izvukao dobit lično Čampara i njegov rođak kao pretendent rođačkog klana za stolicu u Predsjedništvu BiH.

Tako SDA-ov ministar policije umjesto da rješava ubistva, zapravo unaprjeđuje žutilo u sitne političke interese koji su vidljivi samo njemu i koji, na kraju, mogu štetiti samo njemu kao ministru policije koji se ponašao kao ministar rođačko-dijasporskog klana, a ne naroda.

Pokušajem da preko leša jednog ubijenog kriminalca dođe do željene stolice, kao i pokušajem da prljanjem drugih sebe predstavi kao čistunca, ministar Čampara i njegov rođak, pretendent na stolicu u Predsjedništvu BiH, pokazuju svu moralno-političku niskoću te potvrđuju da ne biraju vrstu prljavištine koju čine sve dok misle da im ona može pomoći da ostvare svoje nezasite političke ciljeve.

Kao ratni Bečlija, poratni prijatelj određenog kruga korumpiranih i propalih novinara, a posebno novinarki, ministar Čampara je svoju policijsku karijeru obilježio dilanjem sitnih informacija nekolicini medija, koje plaća dio SDA, a isti su bili zaduženi da prljaju političke protivnike Čamparinog rođačkog klana.

Kako se izbori bliže njihovom početku, Čamparina kampanja, pa čak i na potpuno dokazane branioce i organizatore odbrane Republike BiH kakav je general Sefer Halilović - ne prestaju, što potvrđuje strah rođačkog klana sa jedne, ne biranje sredstava sa druge strane što i jeste manir Dijasporskog klana.

Zanimljivo, u jeku kada Marinko Čavara želi raspustiti Parlament FBiH, kada HNS najavljuje blokadu Bosne i Hercegovine, kada Milorad Dodik javno uvodi paravojnu formaciju u manji bh.entitet, kada se BiH nalazi na prekretnici opstanka, ministar Čampara umjesto da štiti državu, zapravo napada one koji su je odbranili!

Ipak, ministar Čampara, kao sada policajac, ne treba zaboraviti izreku da svaka medijska batina, ima svoja dva kraja te da postoje brojna pitanja na koje bi on i njegovi rođaci trebali odgovoriti javnosti ili na nekim drugim mjestima.

Izvor: 
BNN.BA