SDA: Radončić štiti srpske interese; SBB:Izetbegović se skrivao u sefu

Rat vlasti

SDA: Radončić štiti srpske interese; SBB:Izetbegović se skrivao u sefu

16.11.2017 - 17:43
Politika

Novi rat saopćenjima koalicije SDA i SBB se nastavio i danas. Iz domena ozbiljne politike SDA i SBB prešli su na revijalni, lični pa čak i "big brother" teren. U vrijeme kada se nad BiH nadvijaju velike opasnosti i aktiviraju stari i novi neprijatelji, SDA i SBB svoje vrijeme na vlasti provode jedni druge optužujući za širok spektar krivičnih i nemoralnih djela.

"Činjenica da se režimski, ratnohuškački i antibočnjački srbijanski portali pozivaju na Dodikove i Radončićeve izjave u pokušaju da dokažu svoje zlurade i neutemeljene napade na Izetbegovića govori o zapanjujućoj i zabrinjavajućoj vezi Radončića sa Dodikom i 'službama' iz Srbije" - proučuju iz SDA i zaključuju:

- Zbog toga i ne čudi činjenica da se među običnim ljudima Radončić sve češće naziva novim Sejdom Bajramovićem. Ako se tome doda i izjava koju je Radončić nedavno dao pred sudom u Prištini da su Bošnjaci krivi za početak rata u BiH, onda pozicija sluge i zaštitnika srpskih interesa postaje jasnija - saopćeno je iz SDA.

Iz SBB-a se nije dugo čekao odgovor.

"On se lično skrivao u sefu Centralne banke, niko od Izetbegovića nije poginuo, niti od Gradevića, kako je djevojačko prezime Sebije. Radončić u svojoj kući ima tri šehida, svaki dan je bio u opkoljenom Sarajevu, bio je u Štabu Vrhovne komande Oružanih snaga BiH i nema komplekse pred dezerterima iz familije Izetbegović"  kaže se na početku saopćenja SBB-a.

"Svjedočenje u Prištini na koje se poziva Bakir Izetbegović, vrlo je bolno za njega, jer je Radončić govorio o ubistvima bošnjačke državne mafije i likvidaciji najmanje 50 žrtava nalogodavaca koji i danas maštaju o fildžan državici. Njima jedino odgovara Dodik da dobiju fildžan državicu, a Dodik svoju Republiku Srpsku" - zaključuje SBB.

 

Izvor: 
BNN.BA?Fena