SDA, SBB i HDZ usvojili budžet iz kojeg su izbacili 3 miliona KM za najteže ratne invalide

Srano na današnjoj sjednici

SDA, SBB i HDZ usvojili budžet iz kojeg su izbacili 3 miliona KM za najteže ratne invalide

17.01.2018 - 17:04
Politika

Budući da je na današnjoj vanrednoj sjednici Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH odobrio prijedlog budžeta FBiH za 2018., a ne i amandman kojim je Socijaldemokratska partija BiH tražila povećanje za tri miliona KM budžetskih izdvajanja za tuđu njegu i pomoć najtežim ratnim vojnim invalidima, reagirao je predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH Mujo Aganović.

Rekao je da će najteži ratni vojni invalidi imati strpljenja da sačekaju i sjednicu najavljenu za narednu sedmicu u Parlamentu, na kojoj će biti riječi o statusu boračke populacije, a ako nadležni, kako kaže Aganović, ni tada ne pokažu dovoljno sluha za probleme ove kategorije, bivši borci kao i građani, bit će pozvani da dođu pred Parlament u znak protesta.

Aganović, koji u invalidskim kolicima godinama prisustvuje u skupštinskoj sali sjednicama Federalnog parlamenta, ističe da je on spriječio oko 300 bivših saboraca da dođu i danas, neki također u invalidskim kolicima, očekujući povećanje budžetskih davanja u 2018. godini najtežim ratnim vojnim invalidima.

Izvor: 
BNN.BA