SDA skupila manjinu u Skupštini Ze-Do kantona

Ne prihvataju da su izgubli vlast

SDA skupila manjinu u Skupštini Ze-Do kantona

06.11.2018 - 07:59
Politika

Predsjednik SDA u Ze-Do kantonu, Miralem Galijašević, "pobjedonosno" je izjavio da je SDA pokrenula sakupljanja skupštinske većine u ovom kantonu što se, na kraju, izrodilo u skupljanje manjine, odnosno onih sa kojima niko neće. Galijašević je, u izjavi za medije, kazao da je SDA postigla dogovor sa Strankom za BiH i HDZ-om. I tu je rpiča završena. Sve ostale stranke neće sa SDA-om. Tako je SDA u pokušaju da skupi skupštinsku većinu, dobila skupštinsku manjinu - zasluženu.

Iz SDA su saopćili da će poziv za sastanak, u vezi pravljenja parlamentarne većine, poslati i "drugim stranakama" iako su sve ostale stranke već javno odbile buduću saradnju sa SDA kako u Ze-Do kantonu, tako i u svim ostalim kantonima u Federaciji BiH. 

SDA se, očito je, vrlo teško miri sa stanjem za koje su sami odgovorni i u koje su upali nakon što su varali i podmetali bivšim koalicionim partnerima i nakon što su pokrali tuđe mandate na svim nivoima predstavničke i zakonodavne vlasti. Danas je SDA potpuno usamljena stranka u Bosni i Hercegovini za šta, prje svega, mogu optužiti svoje rukovodstvo i njihove niske modele "ponašanja" u politici i preko politike.

 

Izvor: 
BNN.BA