SDA: Sve dok Radončić ne povuče preko hiljadu imenovanih zvaničnika, njegov SBB je dio koalicije

"Rat saopćenjima" koalicionih partnera

SDA: Sve dok Radončić ne povuče preko hiljadu imenovanih zvaničnika, njegov SBB je dio koalicije

14.11.2017 - 15:47
Politika

Fahrudin Radončić je pismom Vijeću za implementaciju mira do kraja ogolio svoje namjere, ciljeve i politiku, navodi se u reakciji Stranke demokratske akcije (SDA) na izjave predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH o odbijanju poziva na učešće sastanka vladajuće koalicije sa članovima Vijeća.

- Sve dok ne povuče preko hiljadu imenovanih zvaničnika svoje stranke sa raznih pozicija u BiH, Radončić i njegov SBB su dio vladajuće parlamentarne većine, što ga obavezuje na konstruktivan odnos prema BiH i prema koaliciji. Očigledno je da Radončić želi biti i vlast i opozicija i na taj način pokušava steći jeftine političke poene. Međutim, u tome se prevario jer i oni koji su glasali za SBB očekuju da ta politička stranka u vlasti izvršava obaveze koje iz toga proizilaze. U protivnom, to će biti najobičnija prevara i vlastitih birača. Radončićevi medijski spinovi su odavno prepoznati. - navodi se u saopćenju SDA.

Inače, ove dvije stranke mjesecima vode "rat saopćenjima" u kojima se međusobno optužuju i prozivaju - deklarativno, dok u praksi sarađuju kao koalicioni partneri.

Izvor: 
BNN.BA