SDP i DF ostaju bez partnera? Naša stranka neće u vlast sa SDA, HDZ i SNSD-om

Predsjednioštvo stranke odlučilo

SDP i DF ostaju bez partnera? Naša stranka neće u vlast sa SDA, HDZ i SNSD-om

19.01.2019 - 16:50
Politika

Predsjedništvo Naše stranke na sjednici održanoj 19. januara 2019. u Sarajevu jednoglasno je potvrdilo: Naša stranka ni na jednom nivou vlasti neće ići u koaliciju sa HDZ-om, SDA i SNSD-om - kaže se u saopćenju Naše stranke.

To znači da će, ukoliko SDP i DF krenu u koaliciju sa SDA, to će biti izuzetno težak posao formiranja koalicije prilikom koje će nestati i Bh.blok, ali će i brojni zastupnici iz obje stranke napustiti svoje trenutne političke opcije. SDP je prije, tokom i nakon izbora 2018. godine čvrsto obećao da ne žele koalirati sa SDA. 

Naša stranka

Naša stranka neće u vlast sa SDA, HDZ i SNSD-om. Ako SDP i DF krenu tim putem, ostaju bez Naše stranke u prvom, ali i bez brojnih zastupnika SDP-a i DF-a koji se žestoko protive koaliciji sa SDA-om.

Bh.blok nalazi se na raskrsnici i javnost trenutno ne razumije zašto su predsjednik SDP-a, i njemu bliski ljudi, od gotovog posla - koalicije na svim nivoima bez SDA, počeli praviti novi "deal" sa SDA i HDZ-om kada je vlast, sigurno bez SDA, bila moguća.

Izvor: 
BNN.ba