SDP iz redova isključio dva vijećnika i predsjednika SDP Gradačac

Perestrojka unutar SDP-a

SDP iz redova isključio dva vijećnika i predsjednika SDP Gradačac

03.08.2019 - 20:00
Politika

Na nedavno održanoj konferenciji za novinare  Inicijativnog odbora za formiranje nove političke stranke u TK konačno su popadale maske sa glava svih onih, koji kao produžene ruke Envera Bijedića i Edina Delića žele, rušeći SDP BiH, doći do njihovih zacrtanih ciljeva, smatraju u Povjereništvu KO SDP Tuzla.

"Kada toj ekipi u svakoj od do sada provedenih faza rušenja SDP BiH ne ide onako kako su  planirali i kako su javno govorili nastavljaju sa svojim prljavim zamislima i u saradnji sa SDA na neke druge načine doći do cilja˝, saopćio je predsjednik Povjereništva Dževad Hadžić.

Prema njegovim riječima, Bijedićevi i Delićevi saigrači iz Gradačca su pokušali oboriti SDP-ovu vijećničku većinu u Gradskom vijeću, ali im to nije uspjelo, jer izgda da je i u Gradačcu, za razliku od njihovog procjena, SDP BiH mnogo stabilniji, čvršći i jedinstveniji.

˝Zbog aktivnog učešća u formiranju nove političke stranke i pokušaja stvaranja nove vijećničke većine u Gradačcu Povjereništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla brisat će iz evidencije članova  Nedžada Šećić, predsjednika Gradske organizacije SDP-a Gradačac, Enira Šakića  predsjedavajućeg Gradskog vijeća i Indiru Deliomerović, vijećnicu u Gradskom vijeću  Gradačac˝, istakao je Hadžić.

Gradski odbor i Predsjedništvo SDP BiH Gradačac nastavljaju sa redovnim planiranim aktivnostima a Odlukom Povjereništva KO SDP BiH Tuzla koju će potvrditi i Gradski odbor Gradačac, organizaciju do održavanja Konferencije će voditi Selimović Mehmed, potpredsjednik gradske organizacije.

Izvor: 
BNN.BA/Tip.ba