SIPA u USK zbog izbornih prevara, Kamber poručio "javio mi je prijatelj za akciju"...

Jutros u Sanskom Mostu

SIPA u USK zbog izbornih prevara, Kamber poručio "javio mi je prijatelj za akciju"...

16.09.2020 - 08:28
Politika

U toku su pretresi na području Unsko-sanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela iz člana 154. Kz BiH Izborna prevara, rekao je za N1 Luka Miladinović.

''O detaljima u ovom trenutku ne mogu govori zbog zaštite policijski službenika koje preduzimaju mjere i radnje planskim lokacijama'', kratko nam je kazao portparol SIPA-e - javlja N1.

Prema informacijama do kojih je došao Avaz.ba, SIPA vrši pretres stana federalnog zastupnika SDA, Asima Kambera. KAmber se, povodom akcije, oglasio kazavši sljedeće:

- Sve su to medijske špekulacije kojom se i ja dovodim u vezu. Čovjek koji je glavni svjedok u ovom predmetu je ležao u zatvoru zbog prevara građana Sanskog Msota i decertificirani je imam, izbačen je iz Islamske zajednice jer je potkradao džematlije i djecu. On je i pisao na društvenim mrežama kako je on dogovorio sa Ćazimom (Hasanspahić, tužilac Tužilaštva BiH, op. a.). Sinoć sam dobio i poruku od prijatelja koji mi je javio da će se jutros desiti ta akcija. Danas sam imao planirana četiri sastanka: Međutim sad sam obavezan ići davati neke izjave - kazao je Kamber.

Izvor: 
BNN.BA/Avaz.ba/N1