Skaka ponovo "oduševio znanjem": "Mjere sprječavanja prevencije..."

Sramota Sarajeva jeste da ima izuzetno neobrazovanog gradonačelnika

Skaka ponovo "oduševio znanjem": "Mjere sprječavanja prevencije..."

17.03.2020 - 06:27
Politika

Kada je jučer Grad Sarajevo i njegov gradonačelnik Abdulah Skaka, "donio mjere sprječavanja prevencije zbog širenja koronavirusa", građanima Sarajeva nije preostalo ništa drugo nego da prasnu u smijeh. Nakon "Stjepana Kljuića" (za Mesića), pobjede nad "antifašizmom" (za fašizam), nakon priče o "prvorođenoj bebi" (pogrešnoj, naravno), te tolikom broju gafova da bi, svi skupa, mogli biti izvorni scenarij za nastavak snimanja Top liste nadrealista, Skaka se, jučer, ponovo sam prijavio za glupost godine.

U situaciji kada od koronavirusa oboljeva cijeli svijet i umire na hiljade ljudi, sigurno je da su potrebni riječi i savjeti pametnih i obrazovanih ljudi, ali nikako besmislena saopćenja za javnost onih koji ne znaju šta koja riječ znači. Tako u u slučaju "gradonačelnika Skake", umjesto da uvodi mjere prevencije, on bi da ih sprječava, umjesto da slavi pobjedu antifašizma, on bi da pobjedi njega...pa sve do izjave, uoči EYOF-a u Sarajevu, da "ćemo se potruditi da nikome ne bude lijepo"...

Koronavirus će, prije ili poslije, mimoići i svijet i Sarajevo , ali problem koji će ovdje ostati jesu razne "skake" koji su od Sarajeva, zaista, napravili predmet ruganja jer od "antifašizma", preko "Kljuića", od "sprječavanja prevencije" do "Brace gumene glave"....zaista je bilo i previše.

Izvor: 
BNN.BA/Foto:Avaz