Skaka: Potrudit ćemo se da niko ne bude dio lijepe priče

Gradonačelnik kojem su greške i gafovi jedini kontinuitet mandata

Skaka: Potrudit ćemo se da niko ne bude dio lijepe priče

11.01.2019 - 23:51
Politika

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka prije dva dana gostovao je u programu Federalne televizije, u emisiji "Odgovorite ljudima", u kojoj je govorio o predstojećem održavanju EYOF 2019. Čest gost rubrika za citiranje grešaka, Skaka ni ovu priliku nije propustio da se, po ko zna koji put u svom mandatu, upiše u listu grešaka koje mu se toliko često ponavljaju da je njegov cjelokupan mandat postao obilježen kao jedna velika greška... 

Abdulah Skaka

Od "boraca protiv antifašizma", preko "Stjepana Kljuića" (o Stjepanu Mesiću je trebalo biti riječi), pa sve do "Ravne Gore", darivanja pogrešne bebe i, sada, izjave da će se potruditi "da niko ne bude dio lijepe priče". Iako se Skakine greške fakturišu "pod uobičajeno političku i kadrovsku situaciju" u našoj zemlji, na kraju treba reći da nije dobro da gradonačelnik Sarajeva, umjesto privlačenja turista i biznismena svojom ozbiljnošću ili šarmom, cijelu Bosnu i Hercegovinu i region nasmijava svojim ispadima jer to, ipak, ne bruka samo Skaku, već i cijelo Sarajevo.

- Pozivam sve volontere koji su zainteresirani da se prijave, a mi ćemo se zaista truditi zajedno sa Olimpijskim komitetom da niko ne bude dio te lijepe priče - rekao je gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

S obzirom da je gotovo svaki njegov javni nastup bio popraćen velikim i malim greškama, a da je broj savjetnika koji ga savjetuju i okružuju u porastu, možda bi najbolji savjet sa gradonačelnika Skaku bio taj da se do kraja mandata ne pojavljuje uopšte u javnosti jer je očito da je mu javni istupi, jednostavno ne idu od ruke.

Pogledajte kako je izgledala posljednja u nizu Skakinih grešaka: https://bit.ly/2QJ5NrY 

 

Izvor: 
BNN.BA