Skandal na HRT-u: Komentator pod istragom FIFA-e zbog dilanja karata za Svjetsko prvenstvo

Pod istragom FIFA-e

Skandal na HRT-u: Komentator pod istragom FIFA-e zbog dilanja karata za Svjetsko prvenstvo

06.09.2018 - 12:10
Region

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) istražuje preprodaju ulaznica za utakmice Svjetskog fudbalskog prvenstva u Moskvi na crnom tržištu. Cijena jedne takve nelegalno prodane ulaznice za finale između Francuske i Hrvatske iznosila je gotovo 20.000 eura. Pod istragom FIFA-e navodno je i Drago Ćosić, ugledni TV voditelj i komentaror koji je iz Rusije izvještavao za HRT. 

Na crnom tržištu bile su u prodaji navodno četiri, a njihovu prodaju je u zadnji čas blokirala FIFA. Cijela priča pokrenula se zahvaljujući Fédération Internationale de Football Association (FIFA), koja je od European Broadcasting Uniona (EBU) zatražila očitovanje o tome zbog čega se ulaznice koje su dodijeljene EBU na crnom tržištu prodaju po vrtoglavim iznosima.

EBU je potom zatražio očitovanje od HRT-a, jer su, prema serijskim brojevima, to bile ulaznice koje je dobio HRT, hrvatska javna radio-televizija, koja je pronosila sportski spektakl iz Rusije.

EBU je potom kontaktirala rukovodstvo HRT-a, tražeći objašnjenje.

Odmah je pokrenuta istraga te su na razgovor pozvana dva HRT-ova radnika. Radi se o sportskom komentatoru i međunarodnom koordinatoru, a neslužbeno Jutarnji saznaje da je riječ o Dragi Ćosiću i Saši Dediću.

Izvor: 
BNN.BA