Skupštinska većina bez SDA: Sutra zastupnici Skupštine KS polažu zakletvu

Nakon izborne farse, vlast se formira bez SDA kao glavnih izbornih kradljivaca

Skupštinska većina bez SDA: Sutra zastupnici Skupštine KS polažu zakletvu

15.11.2018 - 18:15
Politika

Sutra će u Sarajevu novi zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo položiti svečanu zakletvu. Među zastupnicima SDA bit će i onih koji su svoj mandat stekli nakon što ga je SDA za njih ukrala od drugih stranaka, prilikom "brojanja glasova" u općinskim izbornim komisijama Novi Grad, Ilidža, Centar, Novo Sarajevo...

Od novih zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, javnost će imati prilike čuti i vdjeti kik boksera Dževada Poturka, Arijanu Memić - sestru Dženana Memića, Aljošu Čamparu - ministra policije Federacije BiH, prof.dr. Jasnu Duraković, prof.dr. Damira Marjanovića i dr.

Od lica koja su u Skupštini Kantona Sarajevo jedan ili više mandata, tu će ponovo biti Segmendina Srna - Bajramović, Zvonko Marić, Mirza Čelik, Edin Forto, Haris Pleho i dr.

Sutrašnja inagouralna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, trebala bi ponuditi i ozvaničenje nove skupštinske većine u Kantonu Sarajevo - bez SDA. 

Novu vlastu Kantonu Sarajevo činit će SDP, SBB, NiP, NS, DF i NBL. Opoziciju će predstalvjati SDA i BOSS Mirnesa Ajanovića. SDA se i dalje nada da bi, podmetanjem štrajkova i protesta, mogla srušiti novu parlamentarnu većinu u Kantonu Sarajevo.

Izvor: 
BNN.BA