Snijeg ponovo stiže u Bosni i Hercegovini

Vremenska prognoza

Snijeg ponovo stiže u Bosni i Hercegovini

09.02.2019 - 13:22
BiH

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme, dok se u večernjim satima na području Hercegovine očekuje i slaba kiša. 

Danas u većem dijelu Bosne i Hercegovine bit će umjereno oblačno. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna uglavnom između 6 i 12 stepeni.  

snijeg

U Bosni i Hercegovini će u ponedjeljak, 11. februara biti oblačno vrijeme. Prelazak frontalnog poremećaja sa zapada uvjetovat će kišu u cijeloj zemlji, na planinama snijeg. U večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne slab snijeg će padati i u nizinama. Prijepodne će biti jakog juga. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 stupnjeva. Tokom dana doći će do  postepenog pad temperatura zraka.  

U Bosni će u utorak, 12. februara biti pretežno oblačno vrijeme sa sunježicom i snijegom. U Hercegovini će biti umjereno oblačno i bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje od 2 do 5, a najviša dnevna uglavnom između 0 i 5, na jugu do 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Izvor: 
BNN.ba