Sokolović: Izetbegović iz SDA tjera sve koji ne misle njegovom glavom

Ne prestaju sukobi u SDA

Sokolović: Izetbegović iz SDA tjera sve koji ne misle njegovom glavom

17.06.2015 - 14:38
Politika

Naravno da želimo razgovor, ali ne nasamo, jer želimo mu kazati istinu u oči i da to bude dostupno javnosti. Nikakave ucjene ni privilegije ne mogu nas pokolebati, rekao je Sokolović.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović želi iz stranke otjerati sve koji "ne misle njegovom glavom", a svojim provokativnim izjavama vuče SDA na dno, rekao je zastupnik SDA u Zastupničkom domu parlamenta BiH Salko Sokolović.

Reagirajući na prijedlog Predsjedništva stranke da se obave razgovori sa četvoricom zastupnika koji su javno otkazali poslušnost čelniku stranke, Sokolović je naveo kako oni žele razgovarati, ali ne nasamo, kako to želi Izetbegović. Sokolović je inače od šefa SDA za Hercegovinu, postapo lider hercegovačkih nezadovoljnika u SDA.

"Naravno da želimo razgovor, ali ne nasamo, jer želimo mu kazati istinu u oči i da to bude dostupno javnosti. Nikakave ucjene ni privilegije ne mogu nas pokolebati", rekao je Sokolović za Avaz.

On je pojasnio kako je SDA postala privatna stranka, što je postalo evidentno nakon Kongresa stranke.

"I mi volimo SDA, ali nikakva privatna stranka uskog rođačko-jaranskog utjecaja ne treba BiH niti bilo kome osim njima samima. Takvu stranku ne želimo", rekao je Sokolović.

Izetbegović je ranije izjavio kako se nada da će "ozlojeđenost nekih ljudi proći", te da je riječ o "ljudima koji su visoko pozicionirani u parlamentima, a nisu tako visoko pozicionirani u SDA".

Sokolović je početkom mjeseca podnio neopozivu ostavku na članstvo u Glavnom odboru stranke, za šta je dobio podršku stranačkih kolega u parlamentu Šemsudina Mehmedovića, Sadika Ahmetovića i Senada Šepića.

Kao razlog za podnošenje ostavke u Glavnom odboru SDA Sokolović je naveo odnos koji je vrh SDA imao prema njemu kao zastupniku u Parlamentarnoj skupštini BiH i predsjedniku Odbora SDA za HNK tijekom unutarstranačkog izbornog procesa.

Izvor: 
BNN / agencije