Spašavanje Sebije Izetbegović: Srbi presudili svojim glasovima i sačuvali joj poziciju

Sjednica u Skupštini KS

Spašavanje Sebije Izetbegović: Srbi presudili svojim glasovima i sačuvali joj poziciju

29.06.2015 - 13:24
Politika

Današnjim glasanjem u Skupštini KS sa 11 glasova protiv i 19 glasova za, jedva je usvojen Plan rada direktorice Opće bolnice "Prim.dr.Abdulah Nakaš" Sebije Izetbegović. Kako saznaje naš portal presudili su glasovi "srpskih" predstavnika.

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Emira Tanović-Mikulec (DF) nedavno smijenila je Sebiju Izetbegović, direktoricu Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” i suprugu predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, s vrlo utjecajne funkcije predsjednice Komisije za koordinaciju BOARD. Osim Izetbegović, Tanović-Mikulec smijenila je i sve članove BOARD-a, koji su mahom kadar SDA.

Danas se pred zastupnicima Skupštine KS našao Plan rada Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" koji je jedva prošao parlamentarnu proceduru. Nakon što je klub SBB izrazio sumnju u ispravnost glasanja pristupilo se pojedinačnom glasanju zastupnika te je 19 glasova bila za Plan Sebije Izetbegović a 11 zastupnika protiv.

Presudna tri glasa za Izetbegovićku bili su glasa od poznata tri skupštinska i politička "Srbina" Nermina Bjelaka, Harisa Plehe i Rasima Smajića oko kojih se, inače, pletu kontraverze. Inače za sve ostale zdravstvene institucije u KS Skupština KS bila je jednoglasna. 

Inače jedino se oko poslovanja direktorice Opće bolnice "prim.dr.Abudlah Nakaš" Sebije Izetbegović danas vodila rasprava. Zastupnik SBB Zvonko Marić ponovo je postavio pitanje zašto Izetbegovićka iznajmljuje državvni, bolnički prostor privatnoj poliklinici na šta mu je odgovoreno da je to "po zakonu" dok je zastupnik BPS-a Semir Halilović tražio odgovor ko će i kako pokriti gubitak koji je Izetbegovićka napravila a koji iznosi preko 700.000KM. Halilović je pitao da mu se odgovori šta je sa aparatima koje je Izetbegovićka kupovala, a čija cijena iznosi preko dva miliona KM.  Odgovori na ova vrlo direktna pitanja bila su vrlo nesigurna

Izvor: 
Redakcija / BNN