Splićani veličanstveno ispratili Olivera Dragojevića na "posljednju plovidbu morem"

Više od 10.000 građana na Rivi

Splićani veličanstveno ispratili Olivera Dragojevića na "posljednju plovidbu morem"

31.07.2018 - 20:21
Region

Više od 10.000 građana Splita danas je ispratilo legendarnog hrvatskog muzičara Olivera Dragojevića na "posljednju plovidbu morem" ka njegovoj rodnoj Veloj Luci.

Velikan muzičke scene ovih prostora Oliver Dragojević preminuo je u 71. godini života uslijed teške borbe sa karcinomom pluća.

U njegovu čast Splićani su danas ispunili Rivu kako bi mu odali počast. U tužnoj povorci koju su pratila ckvena zvona i bakljada iza Oliverovog lijesa bili su njegova porodica, prijatelji, kolege i građani koji su, uz pozdrave i polaganje cvijeća, pjevali njegove legendarne pjesme. Među brojnim javnim ličnostima bili su i Gibonni, Petar Grašo, Tonči Huljić, Zorica Kondža, Toni Cetinski, Goran Karan, Stjepan Hauser, Doris Dragović i mnogi drugi. 

"Vjeruj u ljubav" pjevali su Splićani okupljeni na rivi dok se lijes približavao katamaranu. Više od stotinu brodova, brodica, čamaca i drugih plovila krenulo je za katamaranom prema muzičarevoj rodnoj Veloj Luci na Korčuli gdje će Dragojević sutra biti sahranjen. 

Oko 500 brodica sa ostrva Hvara i Visa okupit će se u međuvremenu između luke Hvar i Paklenih otoka kako bi odale počast Dragojeviću, dok katamaran s njegovim kovčegom bude plovio tim morskim područjem u smjeru Vele Luke gdje je odrastao.

Izvor: 
BNN.BA