Spremaju se žestoki protesti u septembru?!

Kriza kao šansa za haos

Spremaju se žestoki protesti u septembru?!

01.07.2015 - 18:12
Politika

Kako saznaje BNN iz izvora bliskih pozicionim i opozicionim strankama u Federaciji Bosne i Hercegovine, juli i august mjesec koristit će se kao priprema "terena" za pokretanje masovnih, moguće i agresivnih, protesta širom Federacije BiH

Žarišta potencijanog bunta u Federaciji BiH već postoje u sarajevskom, zeničko - dobojskom i tuzlanskom kantonu dok se osjećaj beznađa i bespesperspektivnosti svakodnevno dodatno potpiruje. BNN saznaje da se bunt u Federaciji BiH priprema vrlo sinhronizovano te da se neće dogoditi za vrijeme mjeseca Ramazana kao ni u augustu mjesecu 2015. (zbog godišnjih odmora) ali da bi mogao buknuti u septembru mjesecu ove godine po sistemu domino efekta. S tim u vezi treba posmatrati i unutarstranačke sukobe u Stranci demokratske akcije (SDA) ali i novonastalu krizu u Vladi Federacije BiH jer nijedno od ovo dvoje, kako saznaje BNN, nije nastalo slučajno. 

Ostaje otvoreno pitanje šta je međunarodnoj zajednici u BiH u cilju jer se njihova politika doima prilično nejasnom u Bosni i Hercegovini a glede trenutne vlasti. Očito je da postoji više međunarodnih političkih kanala koji u Sarajevu potpomažu različite političke faktore i pravce te je s toga moguće očekivati da se kriza vlasti produbi ali i proširi s obzirom da je jako puno faktora koji rade na destabilizaciji države.

Izvor: 
Redakcija / BNN