Srbijanska javnost ogorčena: Vlasti u Beogradu kupile jelku vrijednu 83.000 eura

Trenutno jedna od najskupljih jelki na svijetu

Srbijanska javnost ogorčena: Vlasti u Beogradu kupile jelku vrijednu 83.000 eura

22.12.2017 - 12:46
Region

Srbijanska javnost ogorčena je činjenicom da su beogradske vlasti u tom gradu kupile božićnu jelku plaćenu vrtoglavih  83.000 eura koja se trenutno smatra jednom od najskupljih jelki na svijetu.

Tamošnji mediji otkrili su kako je jelka na centralnom gradskom trgu u Beogradu skuplja četiri puta od Rokfelerove u centru New Yorka koja košta 25.000 dolara.

Jelka u Beogradu, koja je sa PDV-om koštala skoro 10 milijuna dinara, skuplja je i od najskuplje jelke na svijetu koja se nalazi u luksuznom hotelu "Emirates Palace", koja bez ukrasa košta 10.000 dolara. Od beogradske jelke jeftinija je čak i novogodišnja jelka koja je ove godine izazvala najveću pažnju svjetske javnosti, ona na Trgu Venecija u Rimu. 

Skupocjenu beogradsku jelku kupio je Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima grada Beograda od firme "Keep light", od koje grad godinama unazad pazari prazničnu rasvjetu i za koju se sumnja da joj je namješten prošlogodišnji, ali i ovogodišnji tender za novogodišnju rasvjetu.

Čitava priča oko preskupe jelke je pokrenula buru na društvenim mrežama u Srbiji. Na Twitteru je pokrenuta akcija u kojoj su ljudi pozvani da napišu svoju novogodišnju želju koju će ostaviti kod jelke, slikati poruku i postaviti je na društvene mreže uz haštag #83.000Želja.

U međuvremenu, oglasio se gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je izjavio da će odmah biti raskinut ugovor za novogodišnju jelku. Novinarima je rekao da je i sam bio iznenađen cijenom novogodišnje jelke i da je "to previše".

Izvor: 
BNN.BA
Tagovi: