Srbijanski zastupnici i danas raspravljali o Rezoluciji o Srebrenici

Vlast će postupiti u najboljem državnom i nacionalnom interesu

Srbijanski zastupnici i danas raspravljali o Rezoluciji o Srebrenici

18.06.2015 - 13:50
Region

U srbijanskoj Skupštini i danas se govorilo o nacrtu rezolucije Velike Britanije o Srebrenici. I dok zastupnici vladajućeg SPS-a ponovo poručuju da će vlast postupiti u najboljem državnom i nacionalnom interesu, iz DS-a navode kako Srbija ne treba da "igra na kartu veta Rusije".

Zamjenik voditelja zastupnika SPS-a Đorđe Milićević rekao je novinarima kako će Vlada Srbije, kada je u pitanju rezolucija o kojoj će se Vijeće sigurnosti UN-a izjašnjavati 7. srpnja pristupiti na odgovoran i ozbiljan način te da će detaljno sagledati sadržaj tog dokumenta i donijeti odluku u skladu s nacionalnim i državnim interesima. 

Milićević je poručio i kako će ta odluka ići u pravcu jasnog stava koji je Srbija pokazala kroz posvećenu borbu i sankcioniranje svih ratnih zločina. 

Voditelj zastupnika DS-a Borislav Stefanović s druge, pak strane, misli kako je opcija veta Rusije opasna jer „dovodi u pitanje položaj Srbije po drugim pitanjima“. 

Svoje mišljenje o rezoluciji priopćio je i haški optuženih Vojislav Šešelj, koji smatra da bi Srbija trebala od Rusije i Kine zatražiti da ulože veto na prijedlog Rezolucije o Srebrenici u Vijeću sigurnosti, a za to se zalaže i Patriotski blok.

Izvor: 
Fena