Šta će sada? Komšić obećao da nema VM BiH ako ne bude podrške za NATO

SDA postigla dogovor, hoće li Komšićev DF slijepo pratiti?

Šta će sada? Komšić obećao da nema VM BiH ako ne bude podrške za NATO

17.04.2019 - 18:00
Politika

"Iluzorno je očekivati da mi kao članovi Predsjedništva BiH, koje iza svojih leđa ima odluku koja nikada nije opozvana ili promijenjena, a tiče se NATO puta BiH i MAP-a, damo mandat osobi koja će unaprijed reći da neće to da realizuje. Nema ni logike da tako nastupimo", kazao je 27.12.2018.godine član Predsjedništva BiH Željko Komšić. 

Tog 27.12.2018.godine, na pitanja novinara šta ako SNSD i njen kandidat za Predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija i dalje budu insistirali kontra NATO puta, Komšić je bio nedvosmislen da bi takvom kandidatu trebala biti uskraćena podrška. Tada je rekao: 

"To je razlog zašto mislim da bi mogla biti uskraćena podrška budućem kandidatu za predsjedavajućeg Savjeta ministara, ali to ostaje da se vidi, kao i da li će doći do nekih promjena, pa da ne zatvaramo vrata cjelokupnom dijalogu o formiranju Savjeta ministara i imenovanju", rekao je Komšić. 

Da li će sada promijeniti mišljenje kako bi ušao u vlast kroz SDA-ovu, bošnjačku kvotu vlasti, svakako će se vidjeti uskoro. No i da pogazi riječ. Komšiću to ne bi bilo prvi put. Nakon izjava da mu dođe "da popije otrov kada vidi šta radi SDA", zatim mobilisanja građanskog glasačkog tijela, čije je glasove po drugi put odveo u koaliciju sa SDA, zatim upropaštavanja ujedinjenja ljevice prije izbora, potom iskakanja iz Bh.bloka nakon izbora, svi ostali potezi od strane Komšića su, jednostavno, očekivani ili već viđeni.

Izvor: 
BNN.BA