Stanivuković za (po)četnike: Opozicija Dodiku, ali i normalnoj BIH

Epilog još jednog političara

Stanivuković za (po)četnike: Opozicija Dodiku, ali i normalnoj BIH

08.02.2020 - 20:12
Politika

Draško Stanivuković imao je više simpatija u Federaciji BiH, nego li drugom bh.entitetu Republici Srpskoj. Razlog je jednostavan. Zbog njegovih brutalnih i iskrenih napada na predsjednika SNSD-a i gazde bh.entiteta Republika Srpska, Milorada Dodika, Bošnjaci i Hrvati u Federaciji BiH pružali su Stanivukoviću veću podršku nego li Srbi u drugom dijelu BiH. Potpuno isti scenarij vrijedio je i za Stanovukovićevu kolegicu, Jelenu Trivić.

A onda je prva, u nemogućnosti da izdraži napade da je "izdajnik", pa je morala pojačati utisak "patriote", prva eksplodirala Trivić javno pohvalivši osuđenog ratnog zločinca Dražu Mihailovića nazvavši ga "zvijezdom vodiljom". Nije prošlo dugo vr4mena, a danas se Stanivuković slikao sa četničkom zastavom.

Pored ovakve opozicije u Republici Srpskoj, koja na ovaj način "gradi budućnost", Dodik izgleda kao tek nešto zreliji sljedbenik iste one odeologije kojoj se Trivićeva i Stanivuković još uvijek dive, ali su na dobrom putu da, kao i Dodik, u budućnosti postanu njeni odlični praktikanti.

Izvor: 
BNN.BA