Stigla im pomoć: Dodik poručio "dok je Srbije biće i RS"

Stigla huimanitarna pomoć sa političkom konotacijom

Stigla im pomoć: Dodik poručio "dok je Srbije biće i RS"

01.04.2020 - 08:11
Politika

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da je pomoć u medicinskom materijalu koju je Srbija danas poslala bh.entitetu Republici Srpskoj velika stvar u borbi protiv virusa korona, ali i važna poruka za sve ljude u ovom entitetu.

"Ne radi se samo o materijalnim sredstvima koje ćemo dobiti, a koja su veoma važna, nego i o saznanju da Srbija brine o Republici Srpskoj. Kako sam u razgovoru sa predsjednikom /Srbije Aleksandrom/Vučićem mogao da zaključim i po njegovim riječima - dok je Srbije biće i Republike Srpske i to želim da prenesem svim ljudima i u Republici Srpskoj", rekao je Dodik za RTS.

On je poručio da je ova pomoć velika stvar za ovaj bh.entitet imajući u vidu da na veoma otežan način može da obezbijedi bilo kakve materijale potrebne za borbu protiv virusa korona.

Dodik je istakao da je Srbija, koja je pod vođstvom Vučića pokazala sposobnost da obezbijedi medicinski materijal putem pomoći od Kine, a i da se na tržištu uspješno snabdije određenim količinama, našla za potrebno da pomogne Republici Srpskoj, i to uprkos situaciji u kojoj se našla, isto kao i Srpska, zbog epidemije.

"Svim ljudima želim sve najbolje i vjerujem da ćemo kao narod iz ovoga izaći uspješno i zajedno i da ćemo prebroditi i ovu opasnost", poručio je Dodik.

U Republiku Srpsku večeras je na graničnom prelazu Rača ušao prvi kontingent pomoći Srbije u borbi protiv virusa korona u kojem se nalazi pet kliničkih i pet transportnih respiratora, 30.000 epidemioloških maski N95, 2.000 zaštitnih odijela, 200 naočara i 50.000 rukavica, te lijekovi.

Izvor: 
BNN.BA/N.N