Stranačko "pravosuđe": Novaliću, Solaku i Hodžiću ukinute mjere zabrane

SDa-ovim kadrovima sljeduju oslobađajuće presude ili obustave istraga, dok ostalima slijede montirane optužnice

Stranačko "pravosuđe": Novaliću, Solaku i Hodžiću ukinute mjere zabrane

05.08.2020 - 15:23
Politika

Nakon spektakularnih akcija privođenja, lišavanja slobode, saslušanja, nakon brojnih informacija iznesenih u javnosti, danas je Sud Bosne i Hercegovine donio rješenje kojim se ukidaju mjere zabrane osumnjičenima u aferi "Respiratori" Fadilu Novaliću, Fikretu Hodžiću i Fahrudinu Solaku. 

Foto:Avaz.ba

Da li to znači da će Tužilaštvo BiH, u narednom koraku, podnijeti optužnicu protiv osumnjičenih ili će, ipak, donijeti još vjerovatniju odluku o obustavi istrage (s obzirom da je opće poznata kontrola SDA, HDZ-a i SNSD-a nad bh.pravosuđem), ostaje da se vidi uskoro.

Novalić, Solak i Hodžić terete se za aferu tešku preko 10 miliona KM. U međuvremenu, pravosudni parasistem, marljivo podiže optužnice i intezivira istrage brojnim licima iz drugih bh.stranaka kako bi štetu, koju je afera "Respiratori" nanijea SDA-u, bila sanirana prljanjem kadrova iz drugih kadrova, nazor podizanjem optužnica, hapšenja i otvaranja istraga. Takav scenarij je već viđen u proteklih, najmanje, četiri ciklusa izbora u Bosni i Hercegovini.

Izvor: 
BNN.ba