Sutra u Mostaru "radni ručak" Čovića, Izetbegovića, Ivanića, Dodika i Radončića

Potvrdio Čović

Sutra u Mostaru "radni ručak" Čovića, Izetbegovića, Ivanića, Dodika i Radončića

25.07.2017 - 18:21
Politika

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović je najavio za  sutra u Mostaru radni ručak sa  članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem, Mladenom Ivanićem, te liderima SNSD-a i SBB-a Miloradom Dodikom i Fahrudinom Radončićem.

- Radni ručak koji organiziram je priprema za seriju sastanaka koji  će uslijediti najesen – kazao je Čović danas na tradicionalnoj kafi s novinarima.

Istakao je da svaka komunikacija političkih lidera može donijeti dobro BiH, te da će na sastanku razgovarati o evropskom putu BiH, intenziviranju razgovora među političarima i aktuelnim zbivanjima u državi.

Čović je pored ostalog, izrazio i uvjerenje da će izborni zakon BiH do jeseni biti usvojen, da je najbitnija stavka tog zakona da svaki narod u BiH bira svog lidera.

Također je najavio da će se kandidirati za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ukoliko budu riješena sva hrvatska pitanja, ali i da sve zavisi od njegove stranke - HDZ BiH.

On smatra da je neprihvatljivo građansko uređenje BiH jer bi to, s obzirom na popis, moglo biti zloupotrijebljeno.

Iako je propuštena šansa da ugovor o Transportnoj zajednici bude potpisan na Samitu u Trstu, zbog, kako je rekao „nečije sujete“, Čović je najavio da će taj ugovor biti potpisan do kraja iduće sedmice.

Posebno je naglasio da je ključ svega u BiH Mehanizam koordinacije.

Izvor: 
Fena