Sve sive boje Šefika Džaferovića: Dodika kritikuj, Dodika ljubi

Šefik Džaferović za početnike ili kako se snaći na funkciji koja mu ne pripada?

Sve sive boje Šefika Džaferovića: Dodika kritikuj, Dodika ljubi

10.01.2019 - 19:37
Politika

"Ponašanje ambasadora je za svaku osudu. Prisustvovanje jednom antiustavnom činu je iskazivanje i nepoštivanje suvereniteta BiH i zbog toga ja to prisustvo osuđujem. Vidim da je danas poduzeto nekoliko koraka od strane vlasti Republike Hrvatske. Šta će Hrvatska uraditi na tom planu, ne znam. Znam da ću ja ovdje unutar Predsjedništva BiH pokrenuti neke disikusije i procedure na tu temu. Ne znam kako će Predsjedništvo reagirati , ali znam kako ću ja reagirati" - izjavio je Šefik Džaferović, nelegalni član Predsjedništva BiH koji, zahvaljujući krađi glasova, boravi u zgradi Predsjednoštva BiH iz koje, recimo, još uvijek nije u stanju da ukloni zastavu Republike Srpske koja tamo, kako je općepoznato, stoji protivzakonito. U nemogućnosti da riješi svoj problem, Džaferović dramatizuje tuđi koji, svakako, jeste neustavan ali bi Džaferović, za početak svog ukradenog mandata, prvo trebao viditi računa makar o zgradi u kojoj sjedi i u kojoj sklapa paktove sa Dodikom, kritikujući druge kada čine isto što i Džaferović i njegova stranka, SDA.

Odavno, još od "velikog" Halida Genjca, Bosna i Hercegovina nije imala "većeg lidera" od "robusnog" Šefika Džaferovića koji se danas, na sva zvona, obrušio na ambasadora Hrvatske u Bosni i Hercegovini jer je ovaj, otišao kod Dodika na proslavu neustavnog dana Republike Srpske.

"Gnuša" se Džaferović postupka hrvatskog ambasadora, najavio je i da neće s njim sarađivati i sve bi to bilo jefitno patriotski i prihvaćeno da se, u sve to, ne umiješa surova realnost Džaferovićevog dodikovanja.

Nije li Džaferovićeva stranka, SDA, baš koju sedmicu ranije prije hrvatskog ambasadora, Dodiku predala u ruke cijeli paket glasova u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i tako sudbinu države predala o ruke onome koji je najžešće ruši? Jeste, naravno. 

Da li je neko zaboravio da je upravo SDA, nekoliko mjeseci ranije, a prvi put prije godinu i po dana, potpisala sporazum o kreditnom aranžmanu kako bi, skupa sa Dodikom, podijelili pare pred izbore i kupili obojene predizborne neistine a surovu realnost obojili u ružičaste predizborne boje.

Tako su Dodika spasili od pada sa vlasti i direktno uticali na razbijanje Saveza za promjene u manjembh.enteitetu. Ovo je, zaista, najdirektnija SDA-ova zasluga za očuvanje Dodika, onog istog kojeg se "gnušaju" u saopćenjima za javnost.

I, da, na kraju, nije li tu istu neustavnu Republiku Srpsku - koje se Džaferović s gadljivošću prisjeća, upravo delegacija SDA prizanala u Dejtonu i Parizu, sa sve imenom "Republika" i prefiksom "Srpska"!? Naravno, da jeste.

Ali ni to Džaferoviću ne smeta jer dok je god kojekakvih hrvatskih ambasadora, kojem se trebaju fakturisati svi historijski neuspijesi i porazi Džaferovićeve SDA, one iste stranke koje je krađom glasova i samog Džaferovića uvela u Predsjedništvo, do tada će Džaferović i njegova stranka, sa sve plaćenim medijima, imati iza koga da sakriju svoje historijske i državne poraze koju su ove zemlje koštale statusa Republike, a ovaj narod odvele u manjak od milion ljudi koji ili su izvan zemlje ili ispod nje.

Izvor: 
BNN.BA