Sve spremno za manifestaciju Odbrana BiH - Igman 2018: Sjećanje na časnu odbranu BiH od agresora

Dvodnevna manifestacija "Dođi i posvjedoči"

Sve spremno za manifestaciju Odbrana BiH - Igman 2018: Sjećanje na časnu odbranu BiH od agresora

01.08.2018 - 14:06
BiH

U naredna dva dana (2. i 3. augusta) u Sarajevu će biti upriličena manifestacija "Odbrana BiH - Igman 2018" pod sloganom "Dođi i posvjedoči" u znak sjećanja na sve šehide, poginule borce i sve one koji su branili državu BiH od agresora. 

Manifestacija počinje sutra u 10 sati u Memorijalnom centru Kovači nakon čega slijedi vjerski program na šehidskom mzarju Kovači kao i misa zadušnica i parastos za duše poginulih boraca Armije Republike BiH.

Drugog dan manifestacije bit će otkriveno rekonstruirano spomen-obilježje na Velikom Polju, a potom će biti održan defile ratnih zastava i veterana Armije RBiH i MUP-a BiH, čas historije, sportska takmičenja te vjerski, kulturni i umjetnički program.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo pozvao je sve u BiH, veterane, porodice, patriote da dođu na Igman i uveličaju skup kojim se ovjekovječuje pobjeda najslavnije i najčasnije Armije RBiH.

Za one koji žele biti dio manifestacije, dio sjećanja na heroje domovine BiH, osigurano je 20 autobusa koji će iz Sarajeva voziti za Igman. Autobusi su osigurani i iz drugih kantona.

Izvor: 
BNN.BA