Tatini sinovi pod zaštitom policije i tužilaštva KS autima gaze građane Sarajeva!

Gaženje građana Sarajeva već ko zna koji put prolazi nekažnjeno za sinove funkcionera i bogataša

Tatini sinovi pod zaštitom policije i tužilaštva KS autima gaze građane Sarajeva!

26.03.2016 - 22:44
Politika

Najnoviji takav slučaj jeste onaj kada je, kako saznajemo, navodno pri brzini od oko 120kmh, u centru Sarajeva, Kenan Ćosić, sin policijskog komesara KS Vahida Ćosića, udario u drugi automobil i teško povrijedio tri osobe. Nnaravno, policija ovu saobraćajku, kako javljaju mediji “nije evidentirala”, niti je policija uradila obavezni alkotest ili test na droge što znači da izvještaj o počinjenju ovog nedjela neće ni doći do Tužilaštva KS, niti će biti procesuiranja kao što bi bilo u drugim slučajevima. Da li policija KS kažnjave samo one koji nemaju nikoga i koji su ničiji sinovi?!

MUP Kantona Sarajevo ovu tešku saobraćajnu nesreću nije evidentirao, niti naveo na svojoj službenoj stranici, što znači da je to privatna stranica policijskog komesara Vahida Ćosića na kojoj se objavljuje samo ono što se ne tiče njega lično i njemu bliskih ljudi. Nadalje, uzročno-posljedično, MUP nije ni  napomenuo identitet osobe koja je koja je skrivila ovu tešku saobraćajnu nesreću što je, inače, slučaj kada su u pitanju policiji “važne” ličnosti.

Ipak, prema još uvijek nezvaničnim informacijama, tešku nesreću u kojoj su povrijeđene tri osobe skrivio je Kenan Ćosić a kako prenose drugi mediji sve su prilike da je sin Vahida Ćosića vozio službeni auto, prošao kroz crveno svjetlo i vozio oko 120kmh! Auto je odmah odvezla služba pauk, a mlađem Ćosiću nije urađen alkotest na licu mjesta nesreće te je za očekivati da je trenutno u toku “zakonsko” pokrivanje onoga što po zakonu nije urađeno a trebalo je biti.

Ako policija Kantona Sarajevo ovako postupa onda građani s punim pravom u ovu instituciju imaju sve manje povjerenja, jer su pravda i provođenje zakona, očito, vrlo selektivni i zakon uopšte ne vrijedi za sve! Podsjećamo ovo nije prvi put da tatini sinovi u Kantonu Sarajevo prolaze zakonski neogrebani iako su počinili teške saobraćajne nesreće.

Sin vlasnika sarajevske slastičarne “Metropolis” Nedžad Rašidagić je prije, skoro 10 godina, na tramvajskom stajalištu ubio Hašima Kadića i povrijedio još tri lica. Proveo je izuzetno kratko vrijeme u zatvoru i za ubistvo nije odgovarao kako odogovaraju oni koji nisu bliski vlasti i SDA stranci kao što je Rašidagić.

Također i mlađahni Tarik Aljović, sin vlasnika popularne ćevabdžinice “Zmaj” je 2012. Godine skrivio tešku saobraćajnu nesreću kojom prilikom je povrijeđena Ajla Hadžismailović koja je sa dovedena u opasnost da izgubi život.

Godinu dana kasnije i Derviš Šutković, sin vlasnika hotela “Sarajevo” je oštetio četiri vozila i udario u Vječnu vatru ali, također, nije sankcionisan. Treba napomenuti da su svi pomenuti u ovom tekstu izuzetno bliski SDA stranci, te da očito tu treba tražiti razlog zašto krivično ne odgovaraju za ubistva, gaženje i divljanje po Sarajevu, te također postaviti pitanje: koliko su, tačno, “nezavisni” pravosuđe i policija koji kriminalce sa političkom i finansijskom zaleđinom puštaju da rade šta hoće.

Javnost od ministra policije Ismira Juske, u kojeg građani KS još uvijek imaju povjerenje, očekuju odgovore u vezi sa svim ovim slučajevima kao i sa najnovijim slučajem koji uznemiruje javnost do krajnjih granica jer postaje očito da zakoni vrijede samo za sirotinju u KS. 

Piše: Redakcija BNN

Izvor: 
BNN.BA