Tegeltija: Radončić će unaprijediti sigurnost u oblasti migracija

Sastanak u Sarajevu

Tegeltija: Radončić će unaprijediti sigurnost u oblasti migracija

18.12.2019 - 17:28
Politika

- Ono čime sam ja jako iznenađen, poznavanjem svih problema unutar sigurnosti i rada Ministarstva sigurnosti od strane gospodina Radončića, jer je on dugo radio u tom ministarstvu i siguran sam da ćemo zajedno unaprijediti rad u tom ministarstvu, pogotovo o pitanju migracija. Siguran sam da ćemo zajedno unaprijediti rad tog ministarstva, pogotovo po pitanju migracija. Nisam ni tada, kada sam obrazlagao svoj ekspoze, rekao da sam stručnjak za bezbjednost i očekujem da novi ministar bezbjednosti vodi glavnu riječ po tom pitanju, ali sam zadovoljan što sam vidio da se naša stanovništa u velikoj mjeri poklapaju kada je u pitanju sama bezbjednost - kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija

- Danas sam imao čast da razgovaram s gospodinom Tegeltijom. On me upoznao s onim što je rekao, otprilike, i u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, o njegovim namjerama kako da vodi Vijeće ministara. Mislim da su to vrlo kompatibilni stavovi u vezi s bržim razvojem BiH, većom brigom o građanima, više infrastrukturnih radova, više jedinstva u Vijeću ministara, manje politike, a više rada. Razgovarali smo i o ulozi ministra sigurnosti BiH i zajedničkim izazovima koji nas očekuju u narednih nekoliko godina. Postigli smo punu saglasnost da je to trenutno jedan od prioriteta u BiH i mislim da će ovo Vijeće ministara znati da odgovori na taj, zaista težak izazov - kazao je predsjednik SBB Fahrudin Radončić.

Sa druge strane, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, nakon sastanka je dodao:

- Iskoristio sam priliku da gospodina Radončića upoznam sa mojim viđenjima, prije svega oko organizacije Vijeća ministara, kako da Vijeće ministara bude mjesto uspjeha i dogovora u BiH, a ne mjesto političkih sukoba i da se neke političke odluke oko kojih ne postoji saglasnost, ne lome na Vijeću ministara, već da Vijeće ministara bude mjesto koje će se brinuti da dolaze investicije u BiH, da se projekti koji se dogovaraju, realiziraju i da to građani BiH osjete na svom životnom standardu.

Izvor: 
BNN.BA/Foto: Avaz.ba