Thaci: Bez priznanja Kosova ne može biti ni normalizacije odnosa

Neće biti Republike Srpske na Kosovu

Thaci: Bez priznanja Kosova ne može biti ni normalizacije odnosa

10.11.2018 - 15:05
Region

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi izjavio je danas u Parizu da neće doći do podjele Kosova niti će se formirati Republiku Srpsku, što je rezultat razgovora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

Hashim Thaçi

"Neće biti podjele, niti asocijacije sa izvršnim ovlašćenjima što podrazumjeva stvaranje Republike Srpske na Kosovu", kazao je Thaçi u Parizu gdje boravi na poziv predsjednika Francuske Emmanuela Macrona i učestvuje na proslavi sto godina od završetka Prvog svjetskog rata. 

Tim povodom, Thaçi je na konferenciji za medije sa Kosova rekao da je Kosovo počastvovano što je njen predsjednik pozvan na ovu manifestaciju ocjenjujući da je to još jedna afirmacija, poštovanje i podrška državnosti Kosova, piše Beta. 

Tači je ocijenio da rezultat dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije treba da bude potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma. 

"Prva tačka sporazuma će uključiti međusobno priznanje Kosova i Srbije", kazao je on. 

Prema njemu, Kosovo ima tri cilja koja koja želi da postigne dijalogom sa Srbijom i to su međusobno priznanje, zamjena rezolucije 1244 i učlanjenje Kosova u UN. 

Thaçi podvlači da bez međusobnog priznanja ne može biti ni normalizacije odnosa. 

Izvor: 
BNN.ba / Agencije