Todorić oslobođen, za pravosudnu namještaljku optužio Plenkovića...

Sud u Hrvatskoj

Todorić oslobođen, za pravosudnu namještaljku optužio Plenkovića...

07.10.2020 - 16:13
Region

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić danas je na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođen optužbi da je svoj nekadašnji koncern s troje suradnika oštetio za 1,25 milijuna eura. Uz Todorića su u ovom slučaju oslobođeni nekadašnji Agrokorovi menadžeri Ante Huljev i Piruška Canjuga te četvrtooptužena Nicole De Rossi. Nakon presude okupljenim novinarima izjavu je dao Ivica Todorić.

- Ovo treba staviti u jedan kontekst. Osobe koje su otele privatnu imovinu Agrokoru su nas optužile. Zašto? Pa da bi sakrile svoj kriminal. Danas mogu slobodno kazati da je tužiteljstvo poslalo jednu monstruoznu, lažnu optužbu koju je ustvari izradila Borg grupa, Ante Ramljak (bivši Vladin povjerenik za Agrokor), pod pokroviteljstvom Andreja Plenkovića. Nakon što je Plenković smijenio dva državna odvjetnika dolazi treći odvjetnik koji je dobio zadatak da ove naše optužnice progura naprijed.

Državna odvjetnica uzima te lažne optužnice protiv nas i piše to, a ustvari je upravljana na daljinski upravljač zvani Božinović. Mislim da nam je svima jasno u koju situaciju su HDZ i Plenković doveo našu državu. Evo, ovdje imam neke podatke. Ovdje imamo indeks vladavine prava. Pogledajte, Hrvatska je zadnja. Najgori smo po korupciji, sudstvu. Pogledajte kako izgleda korupcija za vrijeme četiri godine Plenkovićeva mandata. Danas smo na dnu. A 80 posto su učesnici u korupciji bili članovi HDZ-a i ministri.

Izvor: 
BNN.BA/Jutarnji.hr