Todorić žalbama traži slobodu: "Pustite me, neću bježati...

Čeka se odluka

Todorić žalbama traži slobodu: "Pustite me, neću bježati...

12.11.2018 - 19:09
Region

Ne ukine li sud Todoriću pritvor nakon žalbe, u novoj će ponuditi jamčevinu da ga puste na slobodu. U srijedu će posjetiti državno tužilaštvo gdje će iznijeti kratku odbranu.

 

U žalbi koju ćemo uložiti sudu žalit ćemo se na određivanje istražnog zatvora, rekla je Jadranka Sloković, advokatica bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu u četvrtak mu je ukinuo istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. No Todorić nije izašao iz Remetinca jer je sudac istrage prihvatio zahtjev zagrebačkog županijskog državnog tužilaštva i odredio mu novi istražni zatvor. Ovaj put zbog opasnosti od bijega. Ako izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbije Todorićevu žalbu za ukidanjem istražnog zatvora, on će ići s novom žalbom.

- U tom slučaju uložit ćemo žalbu u kojoj ćemo zatražiti da se istražni zatvor zamijeni s mjerama opreza, a u sklopu toga ponudit ćemo i jamčevinu - rekla je jučer advokatica Sloković.

I dok Todorić na sudu pokušava ishoditi izlazak iz Remetinca, u srijedu će posjetiti i državno tužilaštvo gdje će, najavila je njegova odvjetnica, iznijeti kratku obranu. Sumnjiče ga da je iz Agrokora izvukao 1,4 mlrd. kuna.

Izvor: 
24sata.hr