Tri decenije vlasti: Od 1990. do 2018. godine nijedni izbori nisu protekli bez nekog od Izetbegovića

Duže na vlasti od familija Assad i Gadafi

Tri decenije vlasti: Od 1990. do 2018. godine nijedni izbori nisu protekli bez nekog od Izetbegovića

09.08.2018 - 19:07
Politika

Dvadeset i osam godina na izbornim listama, raznih nivoa, jedino prezime je uvijek "tu". Izetbegović. Druga su dlazila, odlazila, pobjeđivala, gubila, odustajala ali jedino prezime, koje je sinonim za vlas, još uvijek je tu i nakon TRI decenije.

Ove godine predstavnik familije Izetbegović je njihova snaha Sebija koja će pokušati doći do mandata u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine. Kakve su dalje Izetbegovvićkine ambicije nije poznato ali s obzirom da je željela postati direktorica Opće bolnice - pa je postala, potom direktorica KCUS-a, -pa je postala, nema sumnje da će SDA raditi na tome da Izetbegovićvka postane makar parlamentarka i, potom, odluči hoće li biti ministrica (ako iko bude sa SDa želio praviti ikakvu koaliciju) ili će ostati "samo" direktorica do uspostave nove vlasti u Federaciji BiH.

Sve u svemu, Bosna i Hercegovine već TRI decenije na izbornim listama ima jedno prezime koje nikako ne odlazi sa izbornih lista - Izetbegović. Svi drugi su prolazni, samo su oni bili konstanta vlasti u našoj zemlji i sinonim za njeno današnje stanje, ma kako ga ko tumačio ali jedno  je nezaobilazno - BiH  se u svim europskim statistikama  nalaziu društvu sa smiješnim i nazadnim Kosovom. To je dovoljno tumačenje gdje smo i da li nam trebaju novi ljudi ili, pak, stare navike inovi problemi u zemlji.

Izvor: 
BNN.BA