Trivić i Stanivuković: "Zašto Banja Luka ne pruži podršku našoj braći u Crnoj Gori"

Pansrpstvo

Trivić i Stanivuković: "Zašto Banja Luka ne pruži podršku našoj braći u Crnoj Gori"

14.01.2020 - 12:52
Politika

"Pišemo Vam kao pravoslavni hrišćani, Srbi, djeca naše majke Crkve. Pišemo Vam jer moramo, djeca moraju nekad da bude zaspalu majku. Svi znamo šta se desilo 26. 12. u Crnoj Gori. Svi znamo kako su sestre i braća iz Mitropolije Crnogorsko-primorske, eparhija Budimljansko-nikšićke, Mileševske i Zahumsko-hercegovačke odreagovali na pokušaj otimanja vlastitog identiteta. Ustali su svi gradovi Crne Gore. Ustala je Podgorica, Danilovgrad, Berane, Herceg Novi, Bar, Nikšić, Mojkovac... Suze same idu kada se pogleda video plemena Kuči koje kroz krš ide u litiji ka Podgorici", navode Trivić i Stanivuković.

"Samo Banja Luka ćuti i sjedi. Zar braća ne zaslužuju našu podršku? Zar najzapadnija srpska prestonica ima pravo da bude pasivni posmatrač? Čast i obraz eparhije na čijem ste čelu odbranila je grupa navijača, studenata, članova patriotskih organizacija i građana koji su im se pridružili u samoinicijativnom skupu u porti Hrama Hrista Spasitelja 29. 12. 2019. Podrška stiže i od brojnih muslimana, samo za primjer navodim obraćanje hercegnovskog efendije Huseina Hodžića ispred crkve Svetog Arhangela Mihajla u Herceg Novom. Podršku pravoslavcima daju i katolici. Vaše preosveštenstvo, zaista bi bio red da pozovete narod na veliki skup podrške pravoslavnima u Crnoj Gori, jer nije naše da sjedimo i čekamo rasplet situacije, već da sestrama i braći kažemo da nisu sami, da je bastion srpstva uz njih svim srcem i dušom svojom. Sloga biće poraz vragu!", zaključuju Trivić i Stanivukovič.

Ovo pismo je pokušaj mladih političara PDP-a da, kroz nacionalizam i podgrijavanje vjerskih osjećanja, putem kojim je išao i Milorad Dodik od socijaldemokrate ka nacionalisti pa, potom, ka fašisti, pokušaju ući u vizuru glasača koji bi možda glasali i za promjenu Dodika, ako bi njegovi kritičari bili barem upola nacionalisti kao on.

 

Izvor: 
BNN.BA