Trump prebačen u vojnu bolnicu

Zbog koronavirusa

Trump prebačen u vojnu bolnicu

03.10.2020 - 07:48
Politika

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) prebačen je u bolnicu, ni pun dan nakon što je potvrđeno da je inficiran korona virusom. Trump, koji pokazuje blage simptome virusa, u bolnici će boraviti nekoliko dana.

Kako je saopštila Bijela kuća, Trampu je dat koktel lekova kao mera predostrožnosti. Navodi se da je „umoran, ali dobro raspoložen“, te da će biti smješten u Nacionalni vojno-medicinski centar Valter Rid (Valter Reed).

"Iz opreza, a na preporuku svog lekara i medicinskih stručnjaka, predsjednik će raditi iz predsjedničkog ureda u Valter Ridu sljedećih nekoliko dana," saopćili su iz Bele kuće.

Direktorica komunikacija Bijele kuće Alyssa Farah (Alisa) rekla je da predsjednik nije prenio svoja ovlaštenja na potpredsednika SAD Mikea Pencea.

"Predsjednik vodi glavnu riječ", rekla je, navodi BBC.

Bivši potpredsjednik SAD i ovogodišnji Trampov protukandidat na izborima Džo Bajden (Joe Biden) kratko je napisao na Tviteru:

"Ovo ne može biti stranački trenutak. Ovo mora biti američki trenutak. Moramo biti zajedno kao nacija."

Inače, Tramp je ranije saopštio je da su se on i prva dama Melanija (Melania) Tramp pozitivni na korona virus. Predsjednik SAD star je 74 godine i zbog toga je u rizičnoj grupi, a vijest je objavio u tvitu. „Zajedno ćemo to proći“, napisao je.

Izvor: 
BNN.BA/RSE