Tuzla: Obilježen 27. juli Dan ustanka protiv fašizma u Bosni i Hercegovini.

Ove datume da ne zaboravimo radi budućnosti generacija

Tuzla: Obilježen 27. juli Dan ustanka protiv fašizma u Bosni i Hercegovini.

28.07.2015 - 10:29
BiH

Udruženje antifašista i boraca narodno-oslobodilačkog rata Grada Tuzla jučer je upriličilo obilježavanje 27. jula, Dan ustanka protiv fašizma u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom, delegacija Grada Tuzla, položila je vijence na spomen obilježja na Slanoj Banji. 

- Postojanje naše domovine temelji se na antifašizmu. Svake godine smo ovdje na isti datum, Dan ustanka protiv fašizma u Bosni i Hercegovini i odajemo poštovanje borcima, koji su na ovim prostorima vodili veliku borbu. Cilj okupljanja je da se obilježi dan ustanka naroda BiH i da se oda dužno poštovanje onima koji su dali svoje živote za oslobođenje naše zemlje. Mi u BiH moramo biti svjesni višestoljetne tekovine, jer kontinuitet BiH su potvrdili ZAVNOBIH i AVNOJ - izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. 

Članovi Udruženja antifašista iz Tuzle i BiH, polaganjem vijenaca ukazali su na značaj njegovanja antifašističkih tekovina, te poslali poruku da fašizam još nije pobijeđen i da se nikada ne smije nikome ponoviti. 

Pozivamo omladinu, borce antifašističkih ratova da ove datume ne zaboravimo radi budućnosti generacija i da se fašizam više nikada ne ponovi, stoji u poruci koju su jučer zajednički uputili iz Tuzle, saopćeno je iz Grada Tuzle.

Izvor: 
Fena