U akciji FUP-a u Fabrici duhana Sarajevo uhapšeno šest osoba

Uhapšeni se terete za krađu

U akciji FUP-a u Fabrici duhana Sarajevo uhapšeno šest osoba

01.06.2018 - 11:44
BiH

Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 31.05.2018. godine pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva „FDS“ na području navedenog Kantona, a vezano za krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnog djela, odnosno krivičnog djela krađe.

U sklopu navedene akcije, a po Naredbama Općinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi stambenih objekata na više lokacija na području Kantona Sarajevo, te je do sada lišeno slobode šest lica, incijala A.S. (1968.), K.M. (1975.), S.P. (1978.), N.B. (1976.), A.M. (1965.) i M.J. (1981.),  a koja se dovode u vezu sa naprijed navedenim krivičnim djelima.

Prilikom pretresa, do sada je pronađena i oduzeta veća količina duhana, cigareta i duhanskih proizvoda, te veća količina novca, vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Lica lišena slobode se privede u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega će ista biti u zakonskom roku predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom pretresa pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Izvor: 
fup.gov.ba
Tagovi: