U Hrvatsku je od početka izbjegličke krize do danas ušlo oko 30.000 migranata

IZBJEGLIČKA KRIZA

U Hrvatsku je od početka izbjegličke krize do danas ušlo oko 30.000 migranata

22.09.2015 - 09:15
Politika

Desetak vozila slovenske policije i dalje je u pripravnosti.

Prema posljednjim podacima MUP-a, u Hrvatsku je od početka izbjegličke krize do danas ušlo oko 30.000 migranata. Većina ih napušta zemlju odlazeći u Mađarsku, a manjim dijelom i Sloveniju.

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatsjke, Ranko Ostojić jučer je rekao da priljev izbjeglica ne popušta te da je, ako bude potrebno, spreman i potpuno zatvoriti granični prijelaz Bajakovo koji je već zatvorio za teretni transport. Srbijanski premijer Aleksandar Vučić za danas je sazvao hitnu sjednicu vlade zbog zatvaranja Bajakova te najavio protumjere ako Hrvatska ne otvori granicu za teretni saobraćaj.

Pred ulaznim vratima prihvatnog centra u Opatovcu trenutno se nalazi više stotina izbjeglica koji su tokom jutra ili noći ušli u Hrvatsku. Svi oni čekaju ulaz u centar kako bi poslije toga bili prevezeni do granica prema Sloveniji ili Mađarskoj.

Na ulazu u centar stoje pripadnici interventne policije. Došlo je donaguravanja, ali je interventna policija reagirala te je sada stanje mirno. Izbjeglice sjede ili stoje, nestrpljivo čekaju otvaranje kapije.

Navodno su oni noćas ilegalno prešli granicu kod jednog od manjih graničnih prijelaza kod Bapske, poslije čega su pješice krenuli prema Opatovcu. Građani koji su jutros išli od Iloka prema Vukovaru javljaju kako ih se moglo vidjeti uz cestu da spavaju ili hodaju.

Na graničnom prijelazu Bregana i dalje je mirno i nema izbjeglica, a promet se odvije bez ikakvih poteškoća. Desetak vozila slovenske policije i dalje je u pripravnosti.

Izvor: 
vecernji.hr