U jeku pandemije Sarajevo organizuje SFF

"Selo gori, a baba se češlja"

U jeku pandemije Sarajevo organizuje SFF

04.07.2020 - 20:58
BiH

Iako je situacija s korona virusom u glavnom gradu BiH svakim danom sve gora, rukovodstvo Sarajevo Film Festivala užurbano radi na organizaciji festivala koji počinje 14. augusta. 

O predstojećem Sarajevo Film Festivalu, koji će se održati u periodu od 14. do 21. augusta, rukovodstvo SFF-a sastalo se i sa čelnicima Vlade KS, uz prisustvo kriznog štaba. 

Premijer Nenadić je istakao kako zbog nesigurne epidemiološke situacije svi zajedno imamo obavezu da "puno opreznije pristupe organizaciji festivala." 

Direkcija SFF je, sa druge strane, poručila kako je "ostvarila brojne kontakte sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Srbijom, te imaju, kako su naveli, pozitivne reakcije."

"Ukoliko se održi trenutna epidemiološka situacija, SFF ima priliku da bude podjednako uspješan i organiziran kako je to rađeno i prethodnih godina", zaključeno je na sastanku. 

Predstavnici SFF-a i članovi Vlade su konstatovali, kako je neophodno formiranje zajedničkog radnog tijela sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, Štaba civilne zaštite KS i SFF-a koje bi se isključivo bavilo organizacijom festivala. Dogovoreno je da će komandantica Štaba civilne zaštite koordinirati rad zajedničkog radnog tijela, te na osnovu ulaznih informacija iz direkcije SFF-a pripremiti sve operativne i druge mjere s ciljem zaštite zdravlja sudionika festivala. Na kraju je konstatovano, kako organizatori Sarajevo Film Festivala i dalje očekuju da će biti angažovan maksimalan broj turističkih radnika i ugostiteljskih objekata, kao i proteklih godina. 

Izvor: 
BNN.BA