U kilometarskoj koloni kod Jablanice preminuo muškarac, BIHAMK tvrdi: "Palo je previše snijega"

Haos na cesti u Jablanici

U kilometarskoj koloni kod Jablanice preminuo muškarac, BIHAMK tvrdi: "Palo je previše snijega"

22.01.2019 - 22:29
Politika

U kilometarskim kolonama koje su nastale zbog intenzivnih sniježnih padavina u Donjoj Jablanici dogodila se i tragedija. Jednom muškarcu je pozlilo u automobilu dok je stajao u gužvi. Ni brza intervencija Hitne pomoći nije uspjela spasiti nesretnog mukškarca, koji je preminuo nakon što je dostavljen u Dom zdravlja u Jablanici.

Muškarcu je pozililo u automobilu, a u Dom zdravlja Jablanica je primljen bez svijesti i znakova života.

Neslužbeno se saznaje kako je nesretni muškarac bio srčani bolesnik i kako je iz Banja Luke krenuo u Nevesinje na dodatne zdravstvene preglede.

Ipak, propuštanje vozila na magistralnoj cesti u M-17 u Donjoj Jablanica za smjer Mostar - Jablanica počelo je oko 20.30 sati. Kilometarskim kolonama kumovala je i jedna saobraćajna nesreća, kao i više kamiona koji su se zbog snijega prepriječili na magistrali.

Dok vozači muku muče sa snijegom koji je neočišćen skoro paralizirao magistralnu cestu M-17 kroz Jablanicu, iz BiHAMK-a za sve krive preveliku količinu snijega.

'Ovu cestu održavaju 'Mostar putevi', na terenu su dvije grtalice, no previše je sniježnih padalina, a kolone se protežu čak od mosta Begića i Begovića'', reki su kratko iz BiHAMK-a za Bljesak.info. 

Uzrečica kako je snijeg iznenadio službe usred zime te kako su oni koji održavaju ceste snijeg dočekali skromno u krugu porodice, očito postaje naša zbilja!

Izvor: 
BNN.BA