U Mostaru obnovljena "Herce-Bosna"

Izabrano novo rukovodstvo i upućene poznate poruke

U Mostaru obnovljena "Herce-Bosna"

28.03.2019 - 06:56
Politika

- Trebamo očuvati nešto što je prevrijedno a to je ovo ime Herceg Bosna. Ono što smo napravili od 2003. do danas, kada je u pitanju Hrvatski narodni sabor, okupili smo sve političke subjekte u BiH koji imaju bilo kakav legitimitet od općinske, županijske, entitetske razine i danas činimo jednu veliku obitelj u zajedništvu HNS-a. Želim da na ovom saboru izaberemo adekvatno vodstvo prije svega predsjednika sabora koji može predvoditi kako bi sve dok se ne izborimo za svoju potpunu jednakopravnost na cijelom prostoru BiH predstavljene kroz legitimne predstavnike Hrvata u svakoj razini. Do tog vremena moramo do kraja organizirati HZ HB i sve druge institucije Hrvatskog naroda i tražiti zajedništvo“, poručio je predsjednik HDZ/HNS Dragan Čović, na novom saboru "Herceg-Bosne"

 

Dr. Antonio Sesar izabran je za predsjednika sabora "Hrvatske zajednice Herceg - Bosne" na održanom IV. saboru danas u Mostaru, na kojem je prisustvovalo 90 različitih delegata, predsjednika stranaka, zastupnika i sl.

Za Sesarove potredsjednike izabrani su Josip Jerković, Dražen Trlin i Ilija Cvitanović dok je, također,  izabrano i 11. članova Glavnog vijeća: Ivo Andrić Lužanski, Vlado Šoljić, Darijana Filipović, Lidija Bradara, Ljerka Ostojić, Nikica Tomić, Jasna Zlomislić, Ivica Karlović, Marijan Biškić, Ivan Jozić i Mile Lasić.

Prisutnim sabornicima "Herceg-Bosne" se obratio i predsjednik HDZ/HNS Dragan Čović. „Proživili smo 28 godina koje su iza nas i možemo iskazati ponos za to vrijeme i mudre odluke koje smo donosili da bi smo sačuvali i zaštitili hrvatski narod“, kazao je dr. Čović. Naglasio je kako je na prostorima gdje žive Hrvati i gdje je djelovala ova zajednica, hrvatski narod se i očuvao, suveren i jednakopravan. „Za ona područja gdje nismo mogli organizirati ovaj sustav, imali smo progone, izgnanstva i težak povratak, i danas su ta područja prazna i oslobođena djelovanja hrvatskog nacionalnog interesa“,

 

Izvor: 
BNN.BA