U tri srpske skupštine, tri tuče u Beogradu, Banja Luci i Podgorici

"Ako ne umemo da radimo, umemo da se bijemo" - davno je izjavio nekadašnji lider Srba, ratni zločinac Slobodan Milošević

U tri srpske skupštine, tri tuče u Beogradu, Banja Luci i Podgorici

27.12.2019 - 19:26
Politika

Kada je ministar policije entiteta "RS", Dragan Lukač, mjesto da uvodi red, brže-bolje ošamario poslanika PDP-a u NSRS, Draška Stanivukovića, mislilo se da je to parlamentarno dno, koje će biti teško prevazići. Ali nakon svega nekoliko dana buke, Lukača su prestigle njegove kolege, srpski zastupnici u Skupštini Crne Gore (DF) koji su, nezadovoljstvo rezultatima glasanja, počeli da lupaju skupštinsku salu, bacaju suzavce i flaše te su, naklon toga, svi komplet - uhapšeni.

I nije se čekalo dugo da u još jednom srpskom parlamentu, u Beogradu, u Skupštini Srbije, poslanici iz SNS-a i Dveri, kao i neki ministri Vlade Srbije, budu vinovnici tuče, incidenta i salve psovki koje su jedni drugima uputili.

Talas nasilja među srpskim zastupnicima u tri skupštine, teško je objasniti kontekstualno ili politički, već se ono posmatra na drugačiji način i tumači samo po sebi - "normalnim". Već je srpski lider iz 90-tih, ratni zločinac Slobodan Milošević, davno kazao: "Ako ne umemo da radimo, umemo da se bijemo", čime je otvorio vrata "legitimiteta" postizanja cilja putem sile. Kako svi ciljevi nisu okončani ni 3 decenije nakon ove Miloševićeve upute, tako se i danas srpski zastupnici najčešće tuku u parlamentima, i izvan njega, pokazujući različitost stavova - pesnicama.

Izvor: 
BNN.BA