Učestvovali u napadu na Srebrenicu: Boračka udruženja RS traže da ministar odbrane BiH bude Milan Jolović "Legenda"

Bosna i Hercegovina u nikada većoj političkoj i društvenoj krizi

Učestvovali u napadu na Srebrenicu: Boračka udruženja RS traže da ministar odbrane BiH bude Milan Jolović "Legenda"

09.12.2018 - 19:19
Politika

Boračka udruženja tzv. "specijalnih jedinica" tzv. Vojske Republike Srpske, uputila su pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH i predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku od kojeg traže da za novog ministra odbrane BiH postave Milana Jolovića zv. "Legenda", bivši komandant jedinice "Vukovi s Drine" koja je učestvovala u akciji počinjenja genocida u Srebrenici.

Nema dileme da je posrijedi nova politička igra Milorada Dodika koja se, ovaj put, odvija preko boračkih udruženja koji, kako bi BiH obezvrijedili i a Bošnjake ponizili, predlažeu za ministra odbrane BiH čovjeka čije je jedinica, i on lično, učestvovali u napadu na Srebrenicu 1995.godine.

Nova parlamentarna većina na nivou BiH, SDA, HDZ i SNSD, koji su izabrali rukovodstvo Parlamenta BiH, moguće je da će imati ispred sebe i priliku da glasaju za ili protiv Jolovićevog imenovanja. Kako je SDA već Dodiku dala četiri mjesta u Domu naroda Parlamenta BiH, odnosno potpunu kontrolu nad svim procesima na državnom nivou, ne bi bilo čudno vidjeti i da podrže Jolovićevo imenovanje na mjesto ministra odbrane BiH.

Izvor: 
BNN.BA