Uhapšen lider opozicije u Crnoj Gori Nebojša Medojevć

Gotovo svi lideri "Demokratskog fronta" uhapšeni su tokom proteklih godinu dana

Uhapšen lider opozicije u Crnoj Gori Nebojša Medojevć

30.11.2018 - 08:48
Region

Rano jutros, nakon završetka skupštinskog zasedanja, policija uhapsila poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i sproveli ga u zatvor u Spužu. Medojević je pritvoren po naredbi predsjednika Višeg suda Borisa Savića zbog višemjesečnog odbijanja da da iskaz u predmetu koji se protiv njega vodi. Medojević i njegov kolega Milan Knežević mjesecima odbijaju da dostave podatke o sudiji koji je navodno ponudio da za 10.000 eura ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine, javlja B92.

Nebojša Medojevć

Sudska naredba će biti na snazi, a Medojević u ZIKS-u, kako je rečeno iz Uprave policije, sve dok ne da iskaz u postupku koji se vodi, što znači da može biti pušten na slobodu nakon davanja izjave ili da može biti zadržan u pritvoru do daljeg.

Ispred zatvora u Spužu se javio poslanik Slaven Radunović, koji je u video obraćanju na svom Fejsbuk nalogu, kazao da ne zna o čemu se radi i da čekaju da dobiju informaciju. Kako je rekao, u DF-u sumnjaju da se isto sprema Milanu Kneževiću, koji je sinoć boravio u Skupštini. 

"Sumnjamo da se isto sprema i Milanu Kneževiću", naveo je Radunović, dodajući da je Medojević "presretnut "maricom" na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i da je uhapšen". 

Visoki funkcioner DF Milan Knežević, poručio je na vanrednoj konferenciji noćas u jedan sat da se neće predati ;policiji i da će s kolegama iz DF-a ostati u Skupštini do daljeg. 

On je rekao da je trebalo da bude uhapšen zajedno s predsjednikom Pokreta za promjene (PzP) Nebojšom Medojevićem. 

"Zbog konsultacija sam ostao pet-deset minuta duže u Skupštini, a ispred su bile dvije ‘marice’ koje je trebalo da postupe po nalogu predsjednika Višeg suda ;Borisa Savića. I ranije sam saopštio da nemam namjeru da se dobrovoljno predam i zajedno ću s kolegama poslanicima ostati u Skupštni do daljeg, da demonstriramo princijepijelost i naš stav da su napadnuti Skupština, poslanici, Ustav, a najmanje Medojević i ja", istakao je ;Knežević. 

Jedan od lidera DF-a i poslanik tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore, Andrija Mandić rekao je da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata. 

"Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu posle glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina uhapšen i odveden u zatvor u Spužu. Očigledno je realizovana namjera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procenili da nije svjedočio onako kako su se nadali, a ovdje vidite da stoji još jedna 'marica"'koja čeka "...

Nebojša Medojević je, inače, najžešći kritičar vlast Mla Đukanovića. Skupa sa predsjednicma drugih partija formirali su blok stranaka, "Demokratski front", koji skupa djeluje u Skupštini Crne Gore.

Izvor: 
BNN.ba / B92