Uhićen sudac Višeg suda u Beogradu

Zbog kaznenog djela trgovina utjecajem

Uhićen sudac Višeg suda u Beogradu

17.06.2015 - 11:43
Region

Policija je danas uhitila suca Višeg suda u Beogradu B.B. (1954), kao i Z.M. (1952) i Đ. M. (1981) iz Beograda, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kazneno djelo trgovina utjecajem.

U policijskom priopćenju za javnost precizira se da su Z. M. i Đ. M. uhićeni prilikom njihovog pokušaja napuštanja teritorija Srbije na graničnom prijelazu Horgoš u ranim jutarnjim satima, prenio je Tanjug.

Postoje osnovane sumnje da je sudac u dužem vremenskom periodu, koruptivnim djelovanjem i korištenjem društvenog položaja, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, primio gotov novac i druga materijalna dobra.

Sve to je, kako se sumnja, radio u cilju utjecaja na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv osumnjičenog Đ. M.

Komentirajući ovo uhićenje srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović ocijenio je da je ova akcija, isto kao akcija od prije dva dana , kada je uhićeno 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jedan građanin, dokaz da u Srbiji nitko neće biti zaštićen ukoliko je prekršio zakon.

"Nitko neće biti zaštićen ni značkom, ni sudačkom funkcijom, ni bilo kakvim drugim statusom u društvom ili imovinskim stanjem, ukoliko postoji sumnja da je prekršio zakon. Ovo je dokaz da se MUP i Vlada Republike Srbije potpuno predano bore protiv korupcije i kriminala u našem društvu", kazao je Stefanović.

Izvor: 
Fena