Umjesto strategije za razvoj države, Bećirović biračima ponudio svoje izjave i izlaganja pretočene u knjigu

"Država Bosna i Hercegovina u fokusu"

Umjesto strategije za razvoj države, Bećirović biračima ponudio svoje izjave i izlaganja pretočene u knjigu

16.08.2018 - 22:41
Politika

Obzirom da je izborna utrka za Opće izbore 2018. godine uveliko već počela, svjedoci smo toga da kandidati na razne načine nastoje pridobiti svoje birače. Kako to obično biva, od političara u BiH ponajmanje se mogu čuti konkretni prijedlozi za rješenje određenih pitanja u državi. Tako je večeras, kandidat za člana Predsjedništva BiH delegiran od strane Socijaldemokratske partije (SDP-a), umjesto strategije za rješenje problema u državi, ponudio knjigu "Država Bosna i Hercegovina u fokusu", u kojoj je dokumentovao svoje izjave i izlaganja kao poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH od 2006. godine. 

Denis Bećirović

Knjiga "Država Bosna i Hercegovina u fokusu"  prof.dr. Denisa Bećirovića, kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim Općim izborima, promovirana je večeras.

Po riječima promotora, knjiga sadrži dokumentirana izlaganja Bećirovića kao poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH od 2006. godine, njegove izjave i izlaganja na domaćim i međunarodnim skupovima, poslaničke prijedloge i inicijative među kojima je i prijedlog za zakonsko kažnjavanje onih koji poriču da se počinjeni genocid uopće dogodio na nekom području, posebno genocid u Srebrenici. Knjiga sadrži i dokumentirane Bećirovićeve prijedloge za zakonsku zabranu fašističkog djelovanja, njegova pisma domaćim i međunarodnim zvaničnicima u navedenom periodu, kao i kritičke stavove prema zagovaračima secesije BiH, ali i inicijativu za ustanovljenje državnog ministarstva poljoprivrede.

Sadrži i saopćenja za javnost, dokumente o autorovim pregovaračkim sposobnostima i nastojanjima za ubrzanje euroatlantskih integracija zemlje te brojna druga slična akta.

Na promociji knjige, ocijenjeno je da knjiga svjedoči i o tome da Bećirović ima državnički stav i da se uvijek dosljedno zalaže za pitanja identiteta te antifašističkih vrijednosti Bosne i Hercegovine kao države ravnopravnih naroda i građana.

Izvor: 
BNN.BA