Uočeno preko 1.000 BPS-ovih glasova koji su ukradeni na prvom brojanju u Novom Gradu

Sinoć u Općini Novi Grad

Uočeno preko 1.000 BPS-ovih glasova koji su ukradeni na prvom brojanju u Novom Gradu

11.10.2018 - 11:03
Politika

Tokom sinoćnjeg brojanja u Općini Novi Grad, posmatrači BPS-a pronašli su i identificirali preko 1.000 glasova BPS-a koji su ovoj stranci bili ukradeni tokom prvog brojanja. Glasovi BPS-a su kradeni na način da su prebacivani na "slogove" drugih stranaka samo kako bi se neutralisali. Tako su glasovi BPS-a pronalaženi među glasovima Stranke penzonera i drugih stranaka.

Ovo je do sada najveća izborna krađa u historiji izbora Bosne i Hercegovine jer se pravilno smatra da je za razne niove vlasti ukradeno ili neutralisano preko 500.000 glasova što dovodi u pitanje bilo kakvu regularnost izbora i legalitet svih izabranih zvaničnika. Prihvatanje ovakvih rezultata, odnosno njihova impementacija značila bi pristajanje na krađu što će, ako to učine opozicone stranke, značiti pristanak na legalizaciju krađe sa "ublaženim efektima".

U Kantonu Sarajevo je najviše pokradena BPS, preko 10.000 glasova, iza nje slijedi Narod i Pravda i SBB. Ukoliko se izborni proces okonča na ovaj način to će značiti da će Bosna i Hercegovina imati vlast uspostavljenu na punom kriminalu i krađi, te će i sama biti kriminalna u svojim temeljima. Sigurno je da će u narednom periodu biti jako velikih problema u vezi rezultata Općih izbora 2018.godine jer većina stranaka, vjerovatno, neće pristati na ovakav konačan scenarij.

Ukoliko se dogodi da pak većina stranaka pristanu da prihvate ovakve rezultate izbora, to će značiti da prihvataju kriminalan način fiktivnog stvaranja većine/manjine, odnosno brutalne krađe volje birača čime se izbori i izlazak na izbore potpuno obesmišljava.

Izvor: 
BNN.BA/Foto: Avaz.ba