Uprkos zastavi Kosova, Vučić ide u Pariz: Kad Merkelova zakaže sastanak...

Srbijanski predsjednik svjestan nemoći sopstvene države

Uprkos zastavi Kosova, Vučić ide u Pariz: Kad Merkelova zakaže sastanak...

07.11.2018 - 19:44
Politika

Da li treba da ne razgovaram sa Angelom Merkel, koja mi je zakazala sastanak u nedelju ujutro u Parizu? Znate li koliko malih zemalja čezne da se sretne sa predsjednikom Emanuelom Makronom ili kancelarkom Merkel. Vratite se u život i realnost, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zaustavite se, moramo da radimo sa Francuskom i Nemačkom, iako su priznale Kosovo, ponovio je predsjednik Srbije.

Aleksandar Vučić

Kako kaže, njegov je posao da realno sagleda stvari, a realnost je da naša zemlja mora da radi sa Francuskom i Njemačkom, koje su priznale Kosovo prije 10 godina. 

Vučić je po dolasku u Helsinki, gde će učestvovati na samitu EPP, u izjavi novinarima rekao da je uočljiv trend junačenja u Srbiji i da mu i neki ministri "sole pamet" o tome šta treba da radi po pitanju Pariza i zastave, kao i politička javnost bivšeg režima, koja drži pridike kako treba da "i šamara sve od Makrona do svih ostalih u Evropi"

"Moj posao je da na realan način sagledavamo stvari. Lako mi je da kažem 'ajmo da se šamaramo, biću jači od vas'. Ali hoću da gledamo kako da napravimo bolju poziciju za Srbiju i bolju ekonomsku budućnost za našu decu, a ti koji bi pričali da bi nekog udarali manji su od makovog zrna pred strancima. Ja sam bio jedini političar koji je bio protiv Briselskog sporazuma kada su tražili ulazak Kosova u UN i da Priština preuzme regionalnu policiju, a sada deo onih koji bi to prihvatili meni soli pamet", naveo je Vučić. 

Kako kaže, svaki njegov pogrešan napad na Francusku, Njemačku, SAD, Kinu bio bi težak udarac za Srbiju. 

Nisam budala da ne vodim računa o tome. Ja znam koliko nam je snažna ekonomija, vojska i sve drugo. Ima li neko više podataka o tim stvarima od mene?, upitao je. 

A sada se, dodao je, junače i drže pridike oni koji su ostavili zemlju pred bankrotom, dok se on trudi da na svakom mjestu očuva ponos našeg naroda. 

"Hoćete li predsjednika koji bi vodio u rat zbog jedne zastave, koja je bila tu i prije pet i deset godina. Svaki put na svakom sastanku sa našim ljudima bilo je zastave. Jel treba da uđem u Notr Dam i uzmem šipku da skinem zastavu", naglasio je on. 

Zaključio je da se treba zapitati šta se traži od predsednika. Najavio je da će narednih dana, na sastancima koje će imati, govoriti o poziciji Srbije prema KiM, prema regionu, ekonomskim uspesima Srbije, ali i da sve to nije dovoljno, te da moramo biti bogatiji, zbgo čega nam treba više investicija. 

Kako je rekao, on do sada nikada i nigde nije obrukao našu zemlju i uvek je vodio računa o interesima Srbije, "a oni kojima se to ne sviđa neka nađu nekog novog ko bi ih lagao da smo jači od Francuske i Nemačke". 

Izvor: 
BNN.BA