Urednik BHT-a Marko Radoja novinarima i voditeljima zabranio da nose Srebrenički cvijet !

SKANDALOZNO PONAŠANJE NA JAVNOM SERVISU

Urednik BHT-a Marko Radoja novinarima i voditeljima zabranio da nose Srebrenički cvijet !

11.07.2018 - 21:58
Politika

Urednik Informativnog programa (IP) BHT 1 Marko Radoja na jutrošnjem sastanku u BHRT-u (javnom servisu građana BiH) zabranio je novinarima i voditeljima ovog javnog servisa da nose Cvijet Srebrenice tokom izvještavanja o 23. godišnjici genocida. Kako piše Avaz,Radoja je svoju odluku saopćio usmeno, a potom je poslao i zvaničan email o toj skandaloznoj zabrani.

U međuvremenu je Radojinu odluku poništio Nikola Marković, direktor BHT 1, koji je navodno ocijenio da je Radojina odluka nedemokratska i da prije svega vrijeđa sve one koji iz pijeteta prema žrtvama genocida nose taj simbol na reveru.

No, Radoja je, uprkos tome što je njegovu odluku poništio Marković, insistirao na tome da novinari ne nose Cvijet Srebrenice. Nakon što su neki voditelji odbili da ga poslušaju, Radoja je tražio da ne bude potpisan u odjavnoj špici emisija u kojima su se voditelji pojavili s Cvijetom Srebrenice na reveru.

Nakon toga, Radoja je naprasno napustio zgradu BHRT i nadležne obavijestio da je na bolovanju.

Inače, Radoju je na poziciju urednika doveo SDS, uz pomoć SDA, a preko članova Upravnog odbora BHRT-a čiji su članovi puleni tih dviju stranaka. On je i blizak prijatelj Pejke Medić, direktorice BH Radija 1, poznate po veličanju ratnih zločinaca, o čemu je BNN prvi pisao.

 

Izvor: 
BNN.BA