Uskoro dokumentarna serija o legendarnom reperu

Tupac Shakur

Uskoro dokumentarna serija o legendarnom reperu

24.05.2019 - 22:09
Društvo

Dokumentarna serija o američkom reperu Tupac Shakuru uskoro bi trebala biti emitovana u SAD-u, a reditelj ovog filma, Allen Hughes, poznat je kao tvorac dokumentarnog filma o još jednom reperu, Dr. Dreu, a upravo je ovaj film dobio brojne pozitivne kritike javnosti, zbog čega je priča o “2pacu” za njega jedan od dosadašnjih najvećih izazova u karijeri.

Film će govoriti o najranijem periodu života tragično nastradalog repera, a pratiti će njegovo odrastanje u surovim uslovima, njegove prve susrete sa rep muzikom, kao i razvoj i veliki uspjeh koji je doživio tokom svoje karijere.

Shakur je ubijen u septembru 1996. godine, u Las Vegasu, kada mu je bilo 25 godina, nakon čega je njegov rad postao još uticajniji u rep krugovima, zbog čega se smatra jednim od najvećih umjetnika u ovom muzičkom pravcu.

U saradnji sa porodicom, prijateljima i saradnicima Tupak Shakura, Hughes će imati otvoren pristup bogatoj arhivi koja sadrži brojne objavljene i neobjavljene pjesme, od kojih će se mnoge naći u ovom filmu.

Njegove riječi se i danas citiraju, izreke tetoviraju, a modni stil još uvijek nosi. Tupacov lik provlači se od majica do billboarda, a pjesme inspiriraju generacije širom svijeta. Nemjerljiv je utjecaj koji je imao i na film, politiku, kulturu, poeziju, modu. Tupacova ostavština je neosporna: 75 miliona prodanih ploča, najprodavaniji albumi, brojni #1 singlovi, ulazak u Rock Roll Hall of Fame, zapažene uloge u legendarnim filmovima poput onih u „Above The Rim“ i  „Juice“….

Izvor: 
BNN.BA